lørdag, juli 13
Shadow

LED markeringslys for tilhenger

Emnet kan virke litt unødvendig, men markeringslys på tilhengeren kan være veldig viktige. Det er ikke alltid sol og fint vær i Norge, og med dårlig vær kan det være svært vanskelig å se hva slags doning man møter på veien.

Markeringslys til tilhenger er designet for å holde deg og andre bilister trygge. Derfor er de viktige!

Hva er funksjonen til markeringslys?

Markeringslys er laget for å fortelle andre bilister om de andre kjøretøyene på veien. De indikerer ting som kjøretøystørrelse, kjøretøyform og kjøreretning. Markeringslys er en visuell signatur, noe som betyr at de ikke krever et felles språk, evnen til å lese eller noen spesielle ferdigheter for å gjenkjenne. Man «ser» rett og slett hva slags kjøretøy man har foran seg.

Generelt sett angir gule (eller hvite) markeringslys fronten på et kjøretøy, og røde markeringslys angir baksiden av et kjøretøy. Dermed ser man om man tar igjen et kjøretøy eller om det kommer rett mot en.

Antall lys og deres plassering forteller andre bilister mye om de andre kjøretøyene på veien – lenge før kjøretøyene møter hverandre på veibanen.

Kort sagt, markeringslys, og spesifikt identifikasjonslysene på forkanten av førerhuset, skaper en lett gjenkjennelig visuell signatur som forteller andre bilister: «Hei! Der kommer det en bil med en tilhenger på!»

LED sidemarkeringslys – eller glødepærer?

Sidemarkeringslys kommer i to forskjellige versjoner – standard eller LED. LED lys anbefales til tilhengere. Du kan se for eksempel Nettotrailers utvalg i led lykter her. De brukes til store trailere, og til små tilhengere til personbiler. De minste hengerne har gjerne ingen markeringslys, men bør ha reflekser.

De vanligste sidemarkedslampene er laget av slike produsenter som FRISTOM, ASPÖCK eller HORPOL.

Sidemarkeringslys for små tilhengere

Sidemarkeringslys for biltilhengere skal brukes og monteres i samsvar med det europeiske regelverket for trekkvogner som finnes under lovsettet ECE 48. Sidemarkeringslys brukes hovedsakelig til fordel for andre trafikanter, som kan å se de ytre dimensjonene til tilhengeren mer synlig ved hjelp av lyset fra sidemarkeringslyset, og dermed øke sikkerhetsnivået.

Avhengig av hvilken type tilhenger du eier, skal sidemarkeringslysene enten monteres direkte på tilhengerens sider eller monteres ved hjelp av et elastisk lim laget av gummi

LED sidemarkeringslys

LED-sidemarkeringslys er mye mer effektive og mye mer holdbare enn de gamle som hadde glødepærer. Disse kan lyse i titusenvis av timer uten at de blir svakere. Rystinger i tilhengeren begrenser ikke levetiden, slik som de tradisjonelle lyspærene blir redusert.

Solide sidemarkeringslys gjør det mulig for tilhengerens sider å bli sett selv under de mest ugunstige værforhold. Tenk deg mørke høstkvelder med regn og vått føre som «suger» lys. Selv da blir tilhengeren mer synlig.

Så vi anbefaler deg å sjekke tilhengerens sidemarkeringslys før sommeren er over, og før høsten setter inn. Det er mye mer trivelig å fikse på tilhengeren nå i sommervarmen enn når regnet pisker på høsten.

Vi anbefaler å sjekke ut Nettotrailer.no som har mange typer deler til tilhengere. Både lys og slikt, og tilhengerdekk og andre vedlikeholdsdeler til tilhengere.