torsdag, juni 13
Shadow

Hva gjør du hvis du har mus i veggen

Flere årsaker kan føre til mus i veggene dine. I hjemmet ditt kan mus tygge gjennom gips og gnage på ledninger.1 I tillegg til å spre virus, kan de også spre sykdommer som salmonella og hantavirus. Hvis det ikke er nok med avføring og mus i veggene, kan avføringen forurense mat og overflater.

Gjør tiltak hvis du mistenker at mus er i veggene dine for å forhindre ytterligere skade eller sykdommer. Et skadedyrfirma kan kontaktes for å fjerne mus, eller du kan gjøre det selv. Uansett hvordan du ser på det, er det viktig å løse problemet så snart som mulig.

Hvordan ser mus ut?

Det finnes to typer mus: grå og brun.Mus er små gnagere. Med spisse neser, lange haler og store ører er de lette å kjenne igjen. Vanligvis lever mus i mark og skog, men de kan også finnes i hjem og andre bygninger. I de fleste tilfeller kommer mus inn i hjemmene gjennom små åpninger som vegg- eller gulvsprekker. Reir kan bygges av isolasjon eller andre materialer som finnes i vegger, krypkjeller, loft eller garasjer.

Både innendørs og utendørs matkilder tiltrekker mus. Disse matkildene kan omfatte:

Søppeltømmingsområder tilgjengelig for mus
Plasser hvor mus får tilgang til skap og pantry
En kjæledyrmatrett utelatt for enkel tilgang for mus

Musene kan også skade ledningene til huset eller andre deler av eiendommen ved å tygge på dem. Å ha mus rundt kan være en alvorlig plage, men ikke bekymre deg! For å bli kvitt dem, er det flere alternativer.

Her er 5 tips for å fjerne mus fra vegger

Å bli kvitt mus i vegger er ikke en lett oppgave. Det er et par ting du kan gjøre for å musesikre hjemmet ditt og bli kvitt mus i veggene.
Veggene dine må tettes mot mus

Mange strukturer og hjem er infisert med mus. Det er mulig for dem å presse seg gjennom ekstremt små mellomrom. Den voksne musen kan presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone, og når den først er inne i en bygning, kan den begynne å bygge et rede og formere seg raskt.

Mus kommer inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i vegger, under sidekledninger og rundt fundamenter. Hjemmets eksteriør bør tettes rundt eventuelle sprekker eller hull for å forhindre at mus kommer inn i det. Inspeksjon av hjemmets ventiler, spesielt krypkjeller og loftsventiler, kan hjelpe deg med å finne ut om mus kommer inn i veggene dine. Sjekk ventilene for skader med en lommelykt. Er garasjen din en yngleplass for mus? Sørg for at sveipene på garasjeporten din er fri for hull og hull, og at de tetter tett.

Sprayskum er populært for å tette hjem mot mus, men det er ikke effektivt for noen form for gnagerkontroll. Det er ikke nødvendig å påføre sprayskum på veggene dine for å holde mus unna, siden gnagere kan tygge rett gjennom det akkurat som popcorn. Stålull eller nettinglapper festet med skruer kan brukes til å fylle hull tett. Et stykke 1/4 maskinvareklut bør være nok til å holde mus utenfor nettet.
Det er viktig å holde hjemmet fritt for mus

Ulike typer mat appellerer til mus. Som opportunistiske matere vil de spise alt de kan finne.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
(æsj!) -Døde dyr og fugler (æsj!!)

I tilfelle mus finner veien inn i hjemmet ditt, vil de sannsynligvis spise mat som er utelatt, for eksempel:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Når det gjelder å tiltrekke seg mus, kan til og med smuler være nok til å tiltrekke dem, så hold innendørs og utendørs områder fri for matrester.

Husk at hjemmet ditt kan inneholde vannkilder som tiltrekker seg mus. Som et resultat, hvis mus tiltrekkes av landskapsarbeidet ditt, kan de kanskje få tilgang til dine innvendige rom gjennom vegger, krypkjeller og andre områder av huset ditt. Mulige vannkilder inkluderer:

En dam eller annen vannfunksjon i hagen
Den lekkende hageslangen (eller vanningsslangen)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

Det er viktig at du vet at du har å gjøre med mus og ikke rotter før du fortsetter. Som et resultat, hvis du bruker snapfeller og plasserer museknipper når det faktisk er rotter du har å gjøre med, det vil ikke gi et dødelig slag på rottene, men de vil bli redde og lære at feller er farlige. Følgelig vil de bli på vakt mot alle feller og oppgaven med å eliminere dem vil bli vanskeligere.

Når du har et alvorlig museproblem. vurdere å bruke limfeller. Humane feller er mer humane enn andre feller, men de andre fellene må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanger en mus. I det lange løp er limfeller svært nyttige for å fange flere mus før de må byttes ut.

Et lokalt skadedyrfirma kan hjelpe deg med å finne ut om de er rotter eller mus.

Ring proffene

Hvis du har et museproblem som er spesielt forvirrende, eller hvis du tror det er nødvendig med gift eller andre kjemiske kontroller, kontakt et skadedyrfirma. Et feil plassert agn kan utgjøre en trussel mot det lokale dyrelivet. Hold agn i forankrede og låste stasjoner for å hindre tilgang for barn, kjæledyr og andre dyr.